Παιδική Φούστα

ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ: ΤΗΕΙΑ

Αν έχετε κι εσείς μια ανιψιά, κόρη, κόρη φίλης ή απλά την κόρη της γειτόνισσας, για την οποία θέλετε να ράψετε μια εύκολη κι εντυπωσιακή φούστα για το πάρτυ, για το πάρκο ή απλά για μες στο σπίτι να χορεύει με πάθος, να η ευκαιρία! Και, μεταξύ μας, αν μεγαλώσετε λίιιιιγο τις μετρήσεις, θα κάνει και σ' εσάς! Όλα τα κορίτσια αγαπούν τα τούλια κι ας μην είναι τεσσάρων! (Τα μέτρα που χρησιμοποιούμε εμείς, για ένα κοριτσάκι 4 ετών: Μέση (ή πού θέλουμε να στέκεται η φούστα): 52εκ Μέτρηση μέσης x3 = 52x3 = 156 Μήκος φούστας = 20εκ)

BHMATA

ΤΙ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΟΥΜΕ:

 • 1

  Γαζώνουμε την τρέσα στο τελείωμα του πουά τουλιού, από την καλή.

 • 2

  Καρικώνουμε γύρω-γύρω την ποπλίνα με ζικ-ζακ.

 • 3

  Στριφώνουμε τη μία μεγάλη πλευρά της ποπλίνας γυρνώντας το τελείωμα 1+1εκ, ώστε να είναι όμορφο και «καθαρό» μέσα-έξω!

 • 4

  Σουρώνουμε ένα-ένα τα τέσσερα κομμάτια, κατά μήκος της μίας μεγάλης πλευράς τους, ώστε να μετράμε στο τέλος μήκος 52εκ, εκτός από το πουά τούλι στο οποίο θα πρέπει να μετράμε 54εκ.

 • 5

  Κλείνουμε τις πλαϊνές κάθε κομματιού, ενώνοντας τις πιο κοντές πλευρές μεταξύ τους με γαζί στο 1εκ., ξεκινώντας από κάτω προς τα πάνω (δηλαδή από την ασούρωτη προς τη σουρωμένη πλευρά). Προσέχουμε όμως να αφήσουμε τα τελευταία 7εκ αγάζωτα, ώστε να έχει αρκετό άνοιγμα και να μπορούμε να τη βάλουμε!

 • 6

  Τοποθετούμε τα δύο κερασί τούλια πάνω από την ποπλίνα και το πουά τούλι πάνω από αυτά, πάντα βλέποντας τις «καλές» πλευρές τους. Με τη χοντρή βελόνα και τη χοντρή κλωστή καρικώνουμε τα τέσσερα κομμάτια μεταξύ τους, πάνω στη γραμμή της μέσης, στα 0,5-0,7χιλ. Το πουά τούλι θα προεξέχει, σε σχέση με τα άλλα κομμάτια, κατά 1εκ από κάθε πλευρά του ανοίγματος των 7εκ.

 • 7

  Γαζώνουμε πάνω στο τρύπωμα.

 • 8

  Αν θέλουμε κάνουμε κι ένα δεύτερο γαζί στην άκρη για να μειώσουμε τον όγκο των υφασμάτων.

 • 9

  Γυρνάμε το 1εκ. πουά τουλιού που προεξέχει από κάθε πλευρά του ανοίγματος, «σβηστά» όσο φτάνουμε στην αρχή της σχίσμης, προς το εσωτερικό της φούστας, δηλαδή προς την ποπλίνα, και…

 • 10

  … πατάμε ένα γαζάκι «τσίμα» για να το σταθεροποιήσουμε. Με αυτόν τον τρόπο παγιδεύουμε τα πιο σκληρά τούλια ανάμεσα σε δύο μαλακά υλικά (την ποπλίνα και το εξωτερικό τούλι), έτσι ώστε να μη γρατζουνιέται το ευαίσθητο παιδικό δέρμα.

 • 11

  Διπλώνουμε στη μέση τη σατέν κορδέλα και την τρυπώνουμε πάνω στη φούστα για να δημιουργήσουμε τη ζώνη. Κεντράρουμε την κορδέλα ώστε να προεξέχουν 35εκ από κάθε πλευρά του ανοίγματος.

 • 12

  Γαζώνουμε την κορδέλα κατά μήκος του τρυπώματος, αλλά και κάθετα ως προς τη γραμμή της μέσης, εκεί όπου συναντάμε το άνοιγμα της φούστας. Έτσι σταθεροποιούμε το δίπλωμα, αφήνοντας την κορδέλα ελεύθερη να χαίρεται όλο της το φάρδος από εκεί και πέρα. Γιατί; Για να κάνουμε έναν πλούσιο φιόγκο φυσικά!

 • 13

  Δένουμε την κορδέλα στον πολυπόθητο φιόγκο μας ώστε να συναντηθούν οι δύο άκρες του ανοίγματος. Στη μέση του ανοίγματος τοποθετούμε αντικριστά το κουμπί και μια θηλίτσα από την οποία να χωράει να περάσει το κουμπί. Εάν το άνοιγμά μας είναι πιο μακρύ, τοποθετούμε όσα κουμπιά χρειάζεται, ώστε να μην μένει ανοιχτή τρύπα όταν φοριέται η φούστα. Η φούστα φοριέται με τον φιόγκο στο πλάι ή πίσω! Με γειά της! Tip: Ράψτε μια κόπιτσα στις δύο πλευρές του ανοίγματος, ακριβώς κάτω από το φιόγκο. Αν η κορδέλα γλιστράει πολύ, η κόπιτσα μας σώζει από τα «ντροπιαστικά» επακόλουθα ενδεχόμενου λυσίματος του φιόγκου!